Eυρωπαϊκές αγορές: Στο στόχαστρο οι τράπεζες

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 14:40
UPD:14:42
EPA/CHEMA MOYA

Ήπια ανοδικές τάσεις επκρατούν σήμερα στις περισσότερες εκ των μεγάλων αγορών της Ευρώπης, με τους δείκτες να βρίσκουν στήριγμα σε ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην υποχώρηση του ευρώ το τελευταίο διάστημα. Εξαίρεση στο θετικό σημερινό κλίμα αποτελεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος στον απόηχο κατώτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων από τις HSBC και BNP Paribas. 

Στις 14:35 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,3% προσεγγίζοντας τις 386 μονάδες. Ετοιμάζεται δε να ολοκληρώσει με κέρδη και αυτή την εβδομάδα- την έκτη διαδοχική. Ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει πτώση 0,7%. Η μετοχή της  βρετανική HSBC υποχωρεί 3,2%, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα εμφάνισε απροσδόκητη πτώση των προ φόρων κερδών το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές των γαλλικών BNP Paribas και Societe Generale υποχωρούν 2,4% και 5,9% αντίστοιχα. Η πτώση των γαλλικών τραπεζών διατηρεί οριακά σε αρνητικό έδαφος τον CAC 40 στο Παρίσι. Στο στόχαστρο και η Air France, με τη μετοχή της να κάνει «βουτιά» 7,9%, καθώς η γαλλική αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε για πτώση των κερδών της φέτος εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Ανά την ήπειρο, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,4%, όσο και ο DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,5%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα