Συρρίκνωση του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας κατά 200 δισ. δολ. απαιτούν οι ΗΠΑ

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 11:41
UPD:12:04
REUTERS/JASON LEE

Οι διήμερες συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ στο Πεκίνο για το εμπόριο ολοκληρώθηκαν με τις δύο πλευρές να συμφωνούν μόνο ότι η συζήτηση θα πρέπει να συνεχιστεί. Και τούτο γιατί οι απαιτήσεις της Ουάσιγκτον φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από υψηλές. 

Σύμφωνα με έγγραφο, που εστάλη από την αμερικανική αντιπροσωπεία στις κινεζικές αρχές λίγο πριν φτάσει στην κινεζική πρωτεύουσα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και το περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg, η Ουάσιγκτον καλεί το Πεκίνο να μειώσει το εμπορικό του πλεόνασμα έναντι των ΗΠΑ κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια έως τα τέλη του 2020 σε σχέση με το 2018. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν έρθει στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο, ο Μνούτσιν είχε κάνει λόγο για συνομιλίες σε πολύ καλό κλίμα, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα όσα συζητήθηκαν ή συμφωνήθηκαν. Πρόσφατη έκθεση των αμερικανικών αρχών έδειξε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους το πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ αυξήθηκε 16% σε περισσότερο από 91 δισ. δολάρια. 

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα