HSBC: Πτώση κερδών, αλλά και επιστροφή 2 δισ. δολ. στους μετόχους

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 10:32
UPD:10:34
REUTERS/CATHAL MCNAUGHTON

Αντιμέτωπη με απροσδόκητη πτώση των κερδών της ήλθε το πρώτο τρίμηνο του έτους η βρετανική HSBC, καθώς οι δαπάνες αυξήθηκαν ταχύτερα από τα έσοδα. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης προσπάθησε πάντως να κάμψει τις ανησυχίες των επενδυτών με ένα πρόγραμμα επεναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων. 

Η τράπεζα εμφάνισε προ φόρων κέρδη 4,8 δισ. δολαρίων έναντι 5 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, στα πρώτα αποτελέσματα, από τότε, που ανέλεβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Τζον Φλιντ, διαδεχόμενος τον Στιούαρτ Γκάλιβερ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 2,5%, αλλά οι δαπάνες ήταν 8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η HSBC έβαλε, μεταξύ άλλων, στην άκρη 897 εκατ. δολάρια για δαπάνες συνδεόμενες με την έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την πώληση τοξικών ενυπόθηκων χρεογράφων. Τον Ιανουάριο ε΄χιε συμφωνήσει να καταβάλλει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια για διακανονισμό στις ΗΠΑ σχετικά με παράτυπες συναλλαγές. 

Παρά την κάμψη της κερδοφορίας, ο κ. Φλιντ τόνισε ότι η HSBC εξακολουθεί να επωφελείται από τις ισχυρές συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία και την αύξηση των επιτοκίων, που διευρύνει τα περιθώρια κέρδους. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα