4 νέα καταστήματα σε δύο χρόνια από την Praktiker

Εγκαίνια στην Ανθούσα - Οι προοπτικές του b2b Center
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 18:55
UPD:18:55
REUTERS/MICHAEL DALDER

Για τα παραπάνω δεσμεύτηκε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ιωάννης Σελαλμαζίδης, μιλώντας χθες στην έναρξη της τελετής εγκαινίων του νέου καταστήματος της αλυσίδας στην Ανθούσα (με θέμα: το σπίτι σου ανθίζει στα Praktiker), παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, του τύπου και πλήθους προμηθευτών και συνεργατών της εταιρείας. 

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Τέσσερα νέα καταστήματα σχεδιάζει να αναπτύξει την επόμενη διετία η Praktiker Hellas, στο πλαίσιο business plan για επέκταση σε στρατηγικής σημασίας αγορές, εδραίωση της ισχυρής της θέσης στο DIY & Home Improvement και επέκταση στην εξυπηρέτηση του κλάδου HοReCa.  

Για διπλά εγκαίνια μίλησε χθες ο γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas Ιωάννης Σελαλμαζίδης, καθώς η εταιρεία μαζί με το 16ο κατάστημά της στην Ανθούσα ανέπτυξε επιπλέον υποδομές σε ξεχωριστό κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες b2b.

Για τα παραπάνω δεσμεύτηκε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ιωάννης Σελαλμαζίδης, μιλώντας χθες στην έναρξη της τελετής εγκαινίων του νέου καταστήματος της αλυσίδας στην Ανθούσα (με θέμα: το σπίτι σου ανθίζει στα Praktiker), παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, του τύπου και πλήθους προμηθευτών και συνεργατών της εταιρείας. 

Επένδυση 4 εκατ. ευρώ

Ο κ. Σελαλμαζίδης μίλησε για διπλά εγκαίνια, καθώς η εταιρεία με επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ στο 16ο της κατάστημα στο Εμπορικό Κέντρο Emporium Plaza, ιδιοκτησίας της εταιρείας Arcania Beta (Λ. Ανθούσας & Ντραφίου - πρώην Expo Athens), ανέπτυξε επιπλέον υποδομές σε ξεχωριστό κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες b2b που προσφέρει. Πρόκειται για το πρώτο b2b center της στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελέσει το στρατηγείο για μια δραστηριότητα που αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό (περίπου 25% κατά μ.ό. στη διετία, με τζίρο γύρω στα 4-5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας). Με τους ρυθμούς δε που αυξάνεται η ζήτηση για μισθώσεις τύπου Airbnb προβλέπεται διατήρηση ή και περαιτέρω ισχυροποίηση των ρυθμών ανάπτυξης της κατηγορίας στο προσεχές διάστημα. 

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2020 το business plan της Praktiker Hellas -κερδοφόρας εταιρείας, με ετήσιο κύκλο εργασιών που κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια κοντά στα 180 εκατ. ευρώ, με μηδενικό δανεισμό και ρευστότητα που της επιτρέπει να αυτοχρηματοδοτεί την ανάπτυξή της- περιλαμβάνει την επέκταση της αλυσίδας με ένα ακόμη κατάστημα στην Αττική (το 7ο), ένα στη Θεσσαλονίκη (το 2ο) και δύο ακόμη σε νησιωτικές περιοχές.

Η συνεισφορά στην περιοχή

Σύμφωνα με τον κ. Σελαλμαζίδη, η επένδυση στην Ανθούσα, που ολοκληρώθηκε μέσα σε 7 μήνες χάρη στην καλή συνεργασία των εμπλεκομένων, σχεδιάστηκε με γνώμονα, τόσο τη στρατηγική της εταιρείας και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της όσο και την οικονομική αλλά και κοινωνική συνεισφορά της στην περιοχή. 

Αυτό τόνισαν και οι τοπικοί παράγοντες, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι επιχειρείται προσέλκυση επιχειρηματιών και προσπάθεια αναδιοργάνωσης του πρωτογενούς τομέα στην Ανατολική Αττική. Όπως είπε ο Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, αποδεικνύεται «φούσκα» η ανάπτυξη της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, αφού οι ευκαιρίες απασχόλησης είναι περιορισμένες. Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικοί φορείς εξήραν τη σημασία της ανάπτυξης θέσεων εργασίας από ελληνικές εταιρείες, όπως εν προκειμένω η Praktiker, στον απόηχο του κύματος φυγής που συντήρησε επί σειρά ετών η οικονομική αβεβαιότητα.

45.000 προϊόντα σε 8.500 τ.μ.

Το νέο κατάστημα της Praktiker Hellas, που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό σήμερα 6 Μαΐου (έχοντας προγραμματίσει τριήμερο εκδηλώσεων) εκτείνεται σε επιφάνεια πωλήσεων περίπου 8.500 τ.μ., διαθέτει πάνω από 45.000 προϊόντα, απασχολεί πάνω από 120 εργαζόμενους, ενώ ειδικοί σε τομείς από τα μηχανολογικά και την αρχιτεκτονική μέχρι τη γεωπονία και την ενεργειακή απόδοση θα προσφέρουν λύσεις στο καταναλωτικό κοινό της περιοχής (κατ’ εκτίμηση πάνω από 200.000 πελάτες, αφού πάνω από 500.000 κάτοικοι της περιοχής από την Παλλήνη, την Αγία Παρασκευή και την Πεντέλη μέχρι τα Σπάτα, την Αρτέμιδα και τη Ραφίνα, θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα σε περίπου 20 λεπτά).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα