Π. Ρουμελιώτης: Θα βλέπαμε θετικά τη μείωση της συμμετοχής του δημοσίου

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 16:10
UPD:16:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Tη μείωση της συμμετοχής του δημοσίου βλέπει θετικά η διοίκηση της Attica Bank, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στην παρουσίαση που πραγματοποίησε στην Ενωση θεσμικών επενδυτών ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης «η διοίκηση της Attica Bank στην παρούσα φάση της θα έβλεπε θετικά την όποια μείωση της συμμετοχής φορέων του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας και για το λόγο αυτό ζητά, τη στήριξη νέων εν δυνάμει ιδιωτών επενδυτών μετόχων, στην παρούσα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου».

Όπως είπε η στήριξη της Attica Bank από νέους επενδυτές – μετόχους, είναι καθοριστικής σημασίας και μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω αγοράς δικαιωμάτων, είτε απευθείας μέσω της συμμετοχής τους στα αδιάθετα, εφόσον προκύψουν, για όποιο ποσό αυτοί επιθυμούν.

«Ο τελικός στρατηγικός στόχος της Attica Bank θα επικεντρωθεί πλέον, στην κερδοφορία για τους μετόχους της, στη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και στη σύγχρονη ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των χορηγητικών και καταθετικών πελατών της», σημείωσε.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα