GBR Consulting: Ποια νέα ξενοδοχεία θα ανοίξουν σύντομα

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 09:26
UPD:09:29

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα της GBR Consulting ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων πρόκειται να λειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για επενδύσεις που έρχονται να καλύψουν μία αυξημένη ζήτηση λόγω της ανόδου των ξένων τουριστικών αφίξεων. Ενδεικτικά η GBR Consutling αναφέρεται στις παρακάτω ξενοδοχειακές μονάδες:

Στην Αθήνα:

  • Ο όμιλος Yazbeck ανακαινίζει ένα ακίνητο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Ομήρου για να το μετατρέψει σε 5στερο Academia of Athens, Autograph Collection της Mariott.
  • Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Esperia 176 δωματίων που βρίσκεται στην οδό Σταδίου. Η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος λήγει την 11η Μαΐου 2018.
  • Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Athenaeum Grand που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού σχεδιάζουν τη μετατροπή ενός άλλου ακινήτου στη Λ. Συγγρού 123 σε 5αστερο ξενοδοχείο το Athenaeum Palace & Luxury Suites με 109 σουίτες.

Στη Θεσσαλονίκη:

  • Ορισμένα μικρά μπουτίκ ξενοδοχεία έχουν ανοίξει ή θα ανοίξουν την επόμενη περίοδο. Σε ένα ιστορικό κτήριο στη Λαδάδικα, λειτουργεί το 4αστερο ξενοδοχείο Bahar Boutique με 16 δωμάτια
  • Το Antigon Urban Chic Hotel 5 αστέρων θα ανοίξει την 1η Ιουνίου με  38 δωμάτια. Επιπλέον, η οικογένεια Δούδου κατασκευάζει το 5 αστέρων Olympion City Hotel. Το ακίνητο 8 ορόφων θα διαθέτει 27 δωμάτια και θα ανοίξει την άνοιξη του 2019.
  • Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 23 διαμερίσματα αυτοεξυπηρέτησης κατασκευάζονται σε ένα 6όροφο κτήριο του 1936, με μέγεθος από 25 έως 55 τ.μ. το καθένα. Το ακίνητο θα πωληθεί μέσω πλατφορμών όπως η AirBnB, οι οποίες αύξησαν σημαντικά το μερίδιο αγοράς τους τα τελευταία χρόνια, αλλά και μέσω πλατφορμών όπως η booking.com, η οποία αποκτά σημαντική θέση στην αγορά διαμερισμάτων μικρής διαμονής στη Θεσσαλονίκη.
  • Επίσης, το 18 δωμάτιων Mood Luxury Rooms θα ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες στα Άνω Λαδάδικα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

  • Εντός του τρέχοντος μηνός θα ανοίξει το 55 δωματίων Lango Design Hotel & Spa στην παραλία Λάμπη της Κω υπό τη διαχείριση του HIP Hospitality.
  • Στις 23 Μαΐου το πρώην ξενοδοχείο Capsis θα ανοίξει εκ νέου ως 5αστερο resort Akti Imperial. Ο συνολικός προϋπολογισμός επένδυσης ήταν 55 εκατ. ευρώ για το ακίνητο 707 δωματίων (78.000 ευρώ ανά δωμάτιο).
  • Τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν τα ακόλουθα ξενοδοχεία 5 αστέρων: το ξενοδοχείο Olea All Suite 105 δωματίων στη Ζάκυνθο και το Rodostamo Hotel & Spa 77 δωματίων στην Κέρκυρα. Επίσης στη Σκιάθο θα ανοίξουν τα ξενδοχεία Elive (πρώην Ξένια) 104 δωματίων και KB Ammos.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα