Ώθηση από Apple και μέταλλα στις ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 13:58
UPD:14:00
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Apple βοήθησαν τον τεχνολογκό κλάδο να ανακτήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Ακόμη ισχυρότερα ήταν, ωστόσο, τα κέρδη για τους κλάδους ενέργειας και εξόρυξης, καθώς οι τιμές πετρελαίου και μετάλλων ακολουθούν και πάλι την ανιούσα. 

Στις 13:50 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των πρώτων υλών, που φιλοξενεί τις κορυφαίες μεταλλευτικές  βιομηχανίες, να παρουσιάζει άνοδο 2,1%, καθώς τα θετικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα δίνουν ώθηση στις τιμές του χαλκού. Άνοδο μεγαλύτερη του 1% και για τον κλάδο ενέργειας, ενώ στο +1,1% βρίσκεται ο κλάδος τεχνολογίας, με τους προμηθευτές της Apple να πρωταγωνιστούν.

Άλμα 8,1% έκανε ενδοσυνεδριακά η μετοχή της AMS, η οποία ειδικεύεται σε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που χρησιμοποιείται στα iPhone. Οι μετοχές των εταιρειών μικροεπεξεργαστών STMicroelectronics, Ιnfineon, BE Semiconductor και ASML παρουσιάζουν άνοδο 2% έως 4%. 

Ανά τη γηραιά ήπειρο πιο δυναμικά δίνουν το «παρών» οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, όπου ο DAX ενισχύεται 1,1%. Κέρδη 0,8% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ άνοδο μόλις 0,2% παρουσιάζει ο CAC 40 στο Παρίσι και 0,4% ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το θετικό κλίμα, που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στις αγορές για την Ελλάδα και την αισιοδοξία για τις τράπεζες, ο Γενικός Δείκτης σήμερα καταγράφει ελαφρά πτώση (0,2%) στις 856 μονάδες. Σε μία ήσυχη εν πολλοίς συνεδρίαση η αξία των συναλλαγών κινείται κοντά στα 26,2 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί σχεδόν 4% την τελευταία εβδομάδα, ενώ εμφανίζει κέρδη της τάξης του 10% τον τελευταίο μήνα. 

naftemporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα