ΕΛ.ΠΕ. για φερόμενη ακύρωση παραχώρησης έρευνας υδρογονανθράκων στο Μαυροβούνιο

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2006 21:42

Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια και η θυγατρική της JPK δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για τη πρόθεσή της να ακυρώσει τη συμφωνία παραχώρησης σε υποθαλάσσια περιοχή της χώρας και τη πιθανή διενέργεια προκήρυξης νέου διαγωνισμού (Block 3 - περιοχή Ulcinj), αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης.

Η JPK έχει αναλάβει τη συμβατική υποχρέωση να διεξάγει έρευνες για εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές του νοτίου Μαυροβουνίου (Blocks 1 & 2 στην περιοχή Prevlaka και Block 3 στην περιοχή Ulcinj). «Απ' αυτές αμφισβητείται η υποχρέωση που αφορά γεωτρήσεις στο Block 3 - Ulcinj, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί από την JPK και τους συνεταίρους της κυρίως λόγω της δυστοκίας της κυβέρνησης να ρυθμίσει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στο Μαυροβούνιο...

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης Milo Djukanovic φέρεται να δηλώνει ότι ο νέος ενεργειακός νόμος αναμένεται να ψηφισθεί περί τα τέλη του 2006.

Ο Ομιλος ΕΛ.ΠΕ. θα αντιδράσει ανάλογα όταν λάβει επίσημη κυβερνητική ενημέρωση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα