43% αυξημένα τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων το 2017

Ο συνολικός κύκλος εργασιών εμφάνισε άνοδο της τάξης του 9,8% στα 64,58, έναντι 58,77 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 09:52
UPD:09:52
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Σακκά
[email protected]

Κάθε πρόβλεψη φαίνεται να ξεπερνά η καλή πορεία των εισηγμένων εταιρειών κατά την περσινή χρήση, καθώς, σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν οι εταιρείες για το 2017, αποδεικνύεται ισχυρή άνοδος καθαρών κερδών, που φτάνει στο περίπου 43%, τη στιγμή που και ο τζίρος παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Μάλιστα, η εικόνα των αποτελεσμάτων δεν «χαλάει» ακόμη και αν συμπεριλάβουμε στο γενικό σύνολο και τα αποτελέσματα των τραπεζών, τα οποία φέτος με τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι θετικά, φτάνοντας στα 626 εκατ. ευρώ, έναντι συνολικών ζημιών 1,5 δισ. ευρώ το 2016.

Η ολοκλήρωση της χρήσης αποσόβησε και την «παραφωνία» στη θετική πορεία των μεγεθών κατά το πρώτο εξάμηνο, όπου είχε διαφανεί ένα φρενάρισμα στα λειτουργικά κέρδη. Έτσι, ενώ στο πρώτο εξάμηνο είχε παρατηρηθεί μια οριακή υποχώρηση των συνολικών EBITDA κατά 1,3%, η οποία όμως αποδιδόταν αποκλειστικά στην πορεία της ΔΕΗ, τα συνολικά EBITDA στο δωδεκάμηνο του 2017 έκλεισαν με άνοδο 5,7%.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα