Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2006 12:12

Praxis Securities: «Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφενός λόγω αναμονής εταιρικών αποτελεσμάτων και αφετέρου λόγω της συσσώρευσης που παρατηρείτε στις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε κέρδη με πρωταγωνιστές μετοχές από όλο το εύρος των μετοχών, όπως ΕΘΝΙΚΗ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και Lavipharm. Αρνητικό στοιχείο ο χαμηλός όγκος συναλλαγών, με την αύξησή του να θεωρείται απαραίτητη για να υπάρξει συνέχεια της ανοδικής τάσης. Με ευμετάβλητες τις αγορές και αρκετά στοιχεία ασαφή τόσο σε σχέση με τις γεωπολιτικές συνθήκες όσο και την πορεία του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας δεν είναι εύκολη η βεβαιότητα για την πορεία της αγοράς».

Fortius Finance: «Η ψυχολογία των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα φαίνεται να έχει βελτιωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, αφενός λόγω των θετικών εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο και αφετέρου λόγω της πιθανότητας προσέγγισης τους απλού ΚΜΟ 200 ημερών στις 3.789 μονάδες, διάσπαση του οποίου με αυξημένη αξία συναλλαγών θα σημάνει και την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.

»Η πορεία του κλάδου των τραπεζών αναμένεται να είναι καταλυτική και σήμερα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην πορεία της Eurobank (ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης). Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με την επόμενη ουσιαστική αντίσταση να οριοθετείται στις 3.789 μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα