ΒΕΑ: «Οι ΜΜΕ θύματα των νέων αυξήσεων της ΔΕΗ»

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2006 13:04

Την αντίθεσή του στη νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) με σημερινή του ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζεται, η αύξηση αυτή «επιβαρύνει το κόστος της μικρομεσαίας μεταποίησης, μια και η μεγάλη μεταποίηση φαίνεται και πάλι να ευνοείται όχι μόνο από τα ποσοστά των αυξήσεων αλλά και από το γεγονός ότι και υπάρχουν κατοχυρωμένα ευνοϊκά τιμολόγια βιομηχανικών καταναλωτών και οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν ειδικά προνόμια επίτευξης διακριτικών εκπτώσεων και στην ηλεκτρική ενέργεια».

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ΒΕΑ, «η συντριπτική πλειονότητα των πάνω από 700.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξομοιώνονται με τον οικιακό καταναλωτή και μαζί με αυτόν επιβαρύνονται την αύξηση… Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα, όπως μεγάλη βιομηχανία, να μετακυλίσουν το κόστος στις τιμές, όπως έχουν οι μεγάλοι. Η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση έχει ανάγκη μέτρα στήριξης και παρά ταύτα γίνεται δέκτης μέτρων που δυσχεραίνουν παραπέρα την ήδη οριακά δύσκολη θέση της».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα