Δαμανάκη για Εμπορική: Η κυβέρνηση να μην ασκεί πιέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2006 15:31
UPD:15:33

Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η εκποίηση του πακέτου μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας με βάση τη συμφωνία με την Credit Agricole, και με τίμημα χαμηλότερο από το εύλογο. Αυτό υπογράμμισε σήμερα η υπεύθυνη Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Credit Agricole και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ήδη –πρόσθεσε η κ. Δαμανάκη- «έχουμε πληροφορίες ότι η κυβέρνηση πιέζει τις Διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν μετοχές της Εμπορικής (ΟΓΑ, ΙΚΑ, Ταμείο Υπαλλήλων Εμπορικής) να πουλήσουν τις μετοχές στην τιμή των 25 ευρώ».

«Την προειδοποιούμε να μην το πράξει. Οι διοικήσεις των Ταμείων διαχειρίζονται χρήματα των ασφαλισμένων και έχουν πλήρη υποχρέωση να σεβασθούν τα συμφέροντα τους», συμπλήρωσε.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, αύριο στις 10:00, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με την κ. Δαμανάκη και τον συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο., Χρήστο Πρωτόπαπα, θα έχει συνάντηση στη Χ. Τρικούπη με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το Ταμείο των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα και το ασφαλιστικό τους πρόβλημα εν όψει της συμφωνίας της κυβέρνησης με τη Γαλλική Credit Agricole.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα