Για αδιαφανή διαδικασία εκποίησης της ΛΑΡΚΟ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2006 16:43

Κλιμάκιο του Τομέα Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, με τους Χρήστο Πρωτόπαπα, συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο., Δημήτρη Πιπεργιά, εισηγητή του ΚΤΕ Ανάπτυξης της Κ.Ο. και την Τόνια Αντωνίου, Γραμματέα του Τομέα Καταναλωτών, είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πορεία της εταιρείας και τις προοπτικές εξυγίανσης και ανάπτυξής της, καθώς επίσης και τα πρόσφατα «σενάρια» εκποίησής της.

Όπως δήλωσαν μετά την συνάντηση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι υπεύθυνοι της εταιρείας τους διαβεβαίωσαν ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να είναι βιώσιμη και κερδοφόρα και έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, τόσο στη χρήση του 2005, όσο και στην τρέχουσα του 2006, σημειώνονται ιδιαίτερα υψηλά κέρδη (το 2006 τα κέρδη αναμένεται να υπερβούν προ φόρων και αποσβέσεων τα 80 εκατ.ευρώ).

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, οι μέτοχοι - Δημόσιο, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα - δεν επέτρεψαν να χρησιμοποιηθούν τα κέρδη για να προχωρήσει το πρόγραμμα επενδύσεων και οδήγησαν στην διατύπωση πρότασης από το Δ.Σ. της εταιρίας, για τη χρησιμοποίηση του υπάρχοντος Μετοχικού Κεφαλαίου για την κάλυψη των σωρευμένων παλαιών ζημιών και την εκ νέου αύξηση του - κατά 115 εκ. ευρώ - ώστε στην πλήρως υγιή πλέον εταιρία να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις.

Αυτό όμως -όπως διευκρινίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση- θα ισχύσει μόνον εάν οι παλαιοί μέτοχοι, μετά την έγκρισή τους για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Γενική Συνέλευση της ΛΑΡΚΟ, δεχθούν και την καταβολή των ποσών για την συμμετοχή που τους αναλογεί(άσκηση δικαιώματος).

Σε αντίθετη περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «αδιαφανή διαδικασία πώλησης της ΛΑΡΚΟ, με εξευτελιστικούς όρους».

Εκφράζοντας την αντίθεσή του σε κάθε περίπτωση αδιαφανούς εκποίησής της εταιρείας, το ΠΑΣΟΚ με δεδομένο ότι η κρίσιμη γενική συνέλευση θα συνέλθει στις αρχές Σεπτεμβρίου, δηλώνει ότι θα αναλάβει έγκαιρα τις αναγκαίες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα