Αποδοχή της πρότασης της Credit Agricole

Αλογοσκούφης: Mεγάλου βεληνεκούς στρατηγική αποκρατικοποίηση
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2006 21:15
UPD:21:20

«Η Διυπουργική Επιτροπή αξιολόγησε την αναθεωρημένη πρόταση της Credit Agricole, η οποία είναι σημαντικά βελτιωμένη όσον αφορά το τίμημα σε σχέση με την αρχική πρόταση. Πρόκειται για μια πρόταση, που αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα και την αξία της Εμπορικής Τράπεζας.

Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής είναι σύμφωνη με τη γνωμοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας και των συμβούλων του Δημοσίου. Ελήφθη με γνώμονα, όπως πάντα, το δημόσιο συμφέρον, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα και την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με βάση την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία για τις δημόσιες προτάσεις, είναι μια θεσμοθετημένη δημόσια και ανταγωνιστική διαδικασία που εξασφαλίζει διαφάνεια, δημοσιότητα, ισότιμη μεταχείριση των μετόχων, επαρκή χρόνο και δυνατότητα υποβολής ανταγωνιστικών προτάσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μετά την αποδοχή από το Δημόσιο της πρότασης της Credit Agricole έχει ιδιαίτερη σημασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η μεγάλου βεληνεκούς στρατηγική αποκρατικοποίηση. Η πρόταση της Credit Agricole είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται και στις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ίδιας της Εμπορικής Τράπεζας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η απόφαση του δημοσίου για τη διάθεση του 11% της Εμπορικής Τράπεζας, το οποίο κατέχει, δίνει κατεύθυνση και για τις κινήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που κατέχουν μετοχές της Εμπορικής. Πάντως, η Credit Agricole συνεχίζει τις αγορές μετοχών από το Χ.Α. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/01/1224121.htm .

Η δημόσια πρόταση λήγει στις 7 Αυγούστου και το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει επισήμως γνωστό στις 9 Αυγούστου. Το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου είναι το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, ενώ με βάση το αναθεωρημένο προσφερόμενο τίμημα, το 100% της τράπεζας αποτιμάται σε 3,3 δισ. ευρώ από 3,1 δισ. ευρώ με βάση την προηγούμενη προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα