Amazon: Απογείωση κερδών και μετοχής

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 17:54
UPD:17:59
REUTERS/© Abhishek Chinnappa

Με εμφανή ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι αγορές τα αποτελέσματα της Amazon, της οποίας τα ανοίγματα σε νέες αγορές και υπηρεσίες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. 

Ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου είδε σήμερα τη μετοχή του στη Wall Street να κάνει «άλμα» 7,9% στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1.638 δολαρίων, καθώς ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη του υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ προέβλεψε άκρως δυναμικές επιδόσεις και για το επόμενο. 

Αναλυτικότερα τα έσοδα της Amazon (στα οποία περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις της αλσίδας Whole Foods) αυξήθηκαν 43%. Στη Βόρειο Αμερική ήταν αυξημένα κατά 46% στα 30,7 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από διεθνείς δραστηριότητες ενισχύθηκαν 34% στα 14,8 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη σκαρφάλωσαν στα 1,6 δισ. δολάρια. 

Ιδιαίτερα δυναμικές ήταν οι επιδόσεις του τομέα υπηρεσιών cloud και διαφημίσεων AWS. Οι πωλήσεις έκαναν «άλμα» 49%, αποδίδοντας λειτουργικά κέρδη 1,4 δισ. δολαρίων. Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, υπογράμμισε τη μεγάλη επιτυχία του AWS και την καθοριστική συμβολή του στα αποτελέσματα της εταιρείας. 

Όσον αφορά στα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν και την υπηρεσία Prime, απογειώθηκαν 60% στα 3,1 δισ. δολάρια. Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το κόστος συνδρομής της Prime (που έχει περισσότερα από 100 εκατ. μέλη παγκοσμίως) κατά 20% στα 119 δολάρια αετησίως. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα