Nokia, Ericsson: Ώθηση μέσω ΗΠΑ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 17:03
UPD:17:17
EPA/MARKKU OJALA

Σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης παρουσιάζουν οι δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεοπικοινωνιακού εξοπλισμού, που τα τελευταία χρόνια, είχαν να αντιμετωπίσουν το σκληρό ανταγωνισμό από τις κινεζικές επιχειρήσεις. Το στήριγμα έρχεται από τις ΗΠΑ. 

Τόσο η σουηδική Ericsson όσο και η φινλανδική Nokia ανακοίνωσαν ότι τα σχέδια των αμερικανικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για αναβάθμιση των δικτύων τους αναμένεται να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις τους. «Η ανάπτυξη του 5G αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ορμή» τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της Nokia, Ρατζέεφ Σούρι, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα αρχίσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο να επενδύουν σημαντικά ποσά για εξοπλισμό πέμπτης γενιάς. Ανάλογες ήταν προ ημερών και οι δηλώσεις της διοίκησης της Ericsson. 

Την ίδια ώρα οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών ZTE και Huawei δέχονται πιέσεις από τις ΗΠΑ. Το αμερικανικό υπουγείο Εμπορίου πρόσφατα απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν εξοπλισμό από την ZTE, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παραβίασε παλαιότερη συμφωνία για πώληση εξοπλισμού στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.  Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θέσει στο μικροσκόπίο του και την Huawei για παράβαση κυρώσεων, που αφορούν το Ιράν. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η Huawei είχε ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνικού εξοπλισμού με μερίδιο 27%. Ακολουθούσε η Nokia με 17%, η Ericsson με 13% και η ZTE με 10%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Dell'Oro. 

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα