Aegean Airlines: Ενδιαφέρον για Bulgaria Air

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 09:55

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων (ΙΥ) της Βουλγαρίας, έως τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (28 Ιουλίου) τα απαραίτητα έγγραφα για την αντιστοιχία με τις αρχικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό για την πώληση 30.159 μετοχών ή του 99,99% του μετοχικού κεφαλαίου της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Bulgaria Air υπέβαλαν συνολικά τέσσερις υποψήφιοι από τους επτά που είχαν αρχικά προμηθευτεί τα αναλυτικά τεύχη του διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στις διαδικασίες του διαγωνισμού συνεχίζουν οι εταιρείες:

1. Balkan Hemus Group EAD Sofia (του γνωστού βουλγαρικού ομίλου TIM),

2. Air One – Bulgaria EOOD Sofia (θυγατρική της Air One S.p.A, Italy, ταχεία αναπτυσσόμενης ιδιωτικής εταιρείας της Ιταλίας, διάδοχος της Aliadriatica),

3. Aegean Airlines S.A. (Ελλάδα) και

4. York Bulgaria Investment I Limited EAD.

Από τη διεκδίκηση της Bulgaria Air αποσύρθηκαν οι Trans Atlantic Aviation Ltd, United Kingdom και Austrian Airlines AD, Vienne, ενώ η Air One S.p.A, Italy συνεχίζει μόνο μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της.

Από τα αναλυτικά τεύχη του διαγωνισμού που είχε προμηθευτεί η Bulgarian Post Bank AD του ομίλου EFG Eurobank «επωφελήθηκε» η Aegean Airlines SA, για την οποία υπήρχαν ανεπίσημες πληροφορίες πως θα συμμετέχει στη διαδικασία (βλ. BMD 1.183, 19 Ιουλ. 2006).

Έως τα τέλη της εβδομάδας η ΥΙ θα πρέπει να καθορίσει τους τελικούς υποψήφιους, έως τις 7 Αυγούστου αυτοί θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί το πληροφοριακό δελτίο της επιχείρησης και έως τις 17 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν υποβάλει στην ΥΙ τις αρχικές τους προσφορές.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα