Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών- χρέους

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 14:59
UPD:15:36
REUTERS/STAFF

Eικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα για ευρωπαϊκές μετοχές και ομόλογα, στον απόηχο του μηνύματος της ΕΚΤ ότι δεν πρόκειται να βιαστεί στην επιστροφή της σε πιο περιοριστική νομισματική πολιτική. Στην ανάκαμψη συνέβαλαν επίσης θετικά μηνύματα για την κερδοφορία των ισπανικών τραπεζών, αλλά και η βελτίωση του κλίματος για τις τεχνολογικές εταιρείες, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί στο στόχαστρο. 

Ο Dax στη Φραγκφούρτη ενισχύεται 0,8%, ενώ άνοδο της τάξης του 0,8% παρουσιάζει και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Μικρότερα είναι τα κέρδη για τον CAC 40 στο Παρίσι (0,3%), ενώ κόντρα στο θετικό ρεύμα ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί περίπου 0,7%, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης με άνοδο 0,2% σήμερα, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με κέρδη. Είναι η πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές. 

Την  ίδια ώρα στην αγορά ομολόγων οι τιμές των κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης ενισχύονται και οι αποδόσεις τους υποχωρούν κατά μία έως πέντε μονάδες βάσης. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς  ομολόγου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 0,57%, ενώ εμφανίζει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και ένα μήνα. Πτώση δύο μονάδων βάσης στο 0,74% και για την απόδοση του γαλλικού δεκαετούς. 

Στο 1,24% υποχωρεί η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς διάρκειας, ενώ μειωμένη κατά μία μονάδα στο 1,23% είναι η απόδοση του ιταλικού. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα