Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 10:32

Praxis International: «Τα θετικά μεγέθη πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η Eurobank σε συνδυασμό με την στάση αναμονή εν όψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ομίλου Μυτιληναίος ενδέχεται να λειτουργήσουν ως “ανάχωμα” στις πιέσεις που παρουσιάζονται στις κυριότερες διεθνείς αγορές και επηρεάζουν κατ' επέκταση την εγχώρια αγορά».

Fortius Finance: «Η εικόνα αποστασιοποίησης του ΓΔ έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών συνεχίζεται εξαιτίας των θετικών εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο. Παράλληλα, δημιουργείται η εντύπωση, ότι η απόδοση του ΓΔ από την αρχή του έτους θα υπερβεί την αντίστοιχη των βασικών δεικτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω των αναπτυξιακών προοπτικών της πλειονότητας των δεικτοβαρών μετοχών στο εξωτερικό και δη στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την προσπάθεια διακράτησης των χθεσινών κερδών για το ΓΔ, υπό την προϋπόθεση απορρόφησης των ρευστοποιήσεων στις δεικτοβαρείς. Από τεχνικής απόψεως, η διάσπαση του απλού ΚΜΟ των 200 ημερών στις 3.791 μονάδες προβάλει ως επόμενος στόχο για το ΓΔ.»

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά μετοχές, όχι τραπεζικές, αλλά εταιριών όπως η Coca Cola 3E, η Cosmote, η Intralot και ο Μυτιληναίος. Η αντίθετη κίνηση της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερο αποτέλεσμα των μέχρι στιγμής θετικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου για τις εισηγμένες και των θετικών μέχρι στιγμής επιχειρηματικών κινήσεων σε σχέση με εξαγορές και συγχωνεύσεις. Παραμένουμε θετικοί με την κίνηση της αγοράς, διατηρούμε όμως επιφυλάξεις λόγω του ευμετάβλητου διεθνές περιβάλλοντος».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα