Μοσκοβισί: Απαιτούμε μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν ανησυχούμε

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 13:24
UPD:14:35
European Union

Την ανάγκη να εξασφαλιστεί μία αξιόπιστη μετα-μνημονιακή εποπτεία υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. 

Ο κ. Μοσκοβισεί εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία τον Ιούνιο, εξέφρασε την ικανοποίηση για την αναπτυξιακή στρατηγική, ενώ υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να απαιτούν την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν ανησυχούν. Στο μέτωπο του χρέους, όπως είπε, απαιτείται ένα «ισχυρό πακέτο» για την ελάφρυνσή του, αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη προετοιμασία.

Όσον αφορά στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας επανέλαβε ότι αυτό θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στις αγορές, αλλά σε καμία περίπτωση να μη θυμίζει νέο πρόγραμμα. 

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί είναι οι συνολικές αποφάσεις να ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.

«Στις 20 Αυγούστου, το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει και παράλληλα θα σηματοδοτήσει το τέλος της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα» τόνισε. «Γυρίζει σελίδα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωζώνη» συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί και κατέληξε: «Μαζί καταφέραμε να χτίσουμε ένα success story για την Ελλάδα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα