Bild: Κέρδος 3,4 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα για την Βunbesbank

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 11:45
UPD:12:09
Deutsche Bundesbank

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας έφτασε να κερδίσει 3,4 δισ. ευρώ από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, όπως υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα «Bild». 

Όπως εξηγεί η εφημερίδα για να αντλήσουν νέα κεφάλαια, οι χώρες μπορούν να εκδώσουν κρατικά ομόλογα, δανειζόμενες έτσι από τις αγορές. «Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν τα ήθελε κανείς από το 2010 και μετά» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να βοηθήσει την Ελλάδα, συνέχισε να τα αγοράζει. Για αυτά τα μερίδια υπάρχει μια συμφωνημένη απόδοση, η οποία μοιράζεται μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Έτσι η Bundesbank έφτασε να κερδίσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2010.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των Πρασίνων, η οποία είναι στη διάθεση της “Bild”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα κεφάλαια θα μπορούσαν τώρα μόνον εν μέρει να χρησιμοποιηθούν για μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς και τα 27 δισ. ευρώ, τα οποία θα παραμείνουν από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα