Ελαφρά υποχώρηση του ευρώ

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 15:06

Μικρή πτώση σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Οι επενδυτές αναμένουν τις αυριανές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις επιτοκίων, πέρα από την αυριανή η οποία θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Reuters μεταξύ 60 οικονομολόγων, η οποία διενεργήθηκε στις 25-27 Ιουλίου τα επιτόκια της ΕΚΤ θα αυξηθούν την Πέμπτη κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,0%.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προβεί σε αυξήσεις επιτοκίων ανά τρεις συνεδριάσεις, ωστόσο η αναμενόμενη για τις 3 Αυγούστου θα σημάνει αλλαγή επιτοκίων ανά δύο μήνες, δεδομένου ότι η αμέσως προηγουμένη είχε γίνει τον Ιούνιο.

Η μέση πρόβλεψη, που προκύπτει από την έρευνα, κάνει λόγο για πιθανότητες 80% ως προς αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ οι αγορές θεωρούν ότι υπάρχουν πιθανότητες 50% για αύξηση το 3,5% μέχρι τα τέλη του έτους.

«Η αύξηση των επιτοκίων στην αυριανή συνεδρίαση έχει ήδη προεξοφληθεί… Οι επενδυτές αναμένουν και νέες αυξήσεις. Το ενδεχόμενο αυτό πρέπει να επιβεβαιώσει αύριο και ο πρόεδρος της ΕΚΤ», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής της BNP Paribas.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 14:39, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2802 δολάρια έναντι 1,2830 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 114,65 γιεν έναντι 114,55 γιεν χθες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα