ΠΑΣΟΚ: Με τη μέση τιμή τριμήνου του XA, το τίμημα θα ήταν 26,70 ευρώ για την Εmporiki

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 19:28

«Ο,τι και να πει ο κ. Αλογοσκούφης, όσες επιθέσεις εάν κάνει εναντίον του ΠΑΣΟΚ, δεν αλλάζει η πραγματικότητα η οποία είναι ότι ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Καραμανλής προφανώς, γιατί με την έγκρισή του κινείται, πουλά σήμερα φθηνά την Εμπορική Τράπεζα, πουλά την Εμπορική Τράπεζα κάτω από τις εκτιμήσεις για το τίμημα που έχουν κάνει οι ίδιοι οι σύμβουλοι που ο ίδιος προσέλαβε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

«Προσπαθεί να βρει άλλοθι και σωσίβιο σε αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Αλλά τα πράγματα δεν είναι συγκρίσιμα και το γνωρίζει πρώτος ο ίδιος. Το 2000 υπήρξε μια συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας της Εμπορικής Τράπεζας με την Credit Agricole, ούτε το μάνατζμεντ και ο έλεγχος της Τράπεζας δινόταν, ούτε είχαν γίνει όλες αυτές οι κινήσεις για το θέμα του Ασφαλιστικού, οι οποίες τελικά θα έπρεπε να έχουν ανεβάσει το υπερτίμημα για την Τράπεζα.

Θυμάται ο κ. Αλογοσκούφης προφανώς, ο οποίος σήμερα μιλά για τριτοκοσμικούς όρους κτλ., θυμάται ότι τότε χαρακτήριζε τη σύμβαση "αποικιοκρατική" και κινούσε γη και ουρανό για να πάει το θέμα στον Εισαγγελέα. Το θέμα πήγε στη Δικαιοσύνη και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Εμειναν μόνο όσα έλεγε λανθασμένα ο κ. Αλογοσκούφης τότε.

Το ίδιο ισχύει και για το 2003 το οποίο επικαλείται και τις τιμές που προσπαθεί να συγκρίνει με το σήμερα. Διότι τότε η συζήτηση γινόταν για μέση τιμή τριμήνου, με βάση την τιμή του Χρηματιστηρίου. Το ερώτημα είναι σήμερα, εάν αυτό επικαλείται, γιατί δεν εφαρμόζει καν αυτό; Αν πήγαινε με τη μέση τιμή τριμήνου του Χρηματιστηρίου, η τιμή θα έπρεπε να είναι όχι 25 αλλά 26,70 σήμερα. Και πάνω εκεί βεβαίως να υπολογισθεί και το υπερτίμημα από την ανάληψη του ελέγχου και του μάνατζμεντ της Τράπεζας... Μετά την απόσυρση της Τράπεζας Κύπρου, αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί με την Credit Agricole, με σχεδόν καμία διαπραγματευτική δυνατότητα, αφού πιέζεται να προχωρήσει άμεσα στην αποκρατικοποίηση της Εμπορικής, για ταμειακούς λόγους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα