Πάρτι σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ανέκτησαν τα χρηματιστήρια τις πρόσφατες απώλειες
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2006 00:01

ΡΑΛΙ 1% σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας τις πρόσφατες απώλειες εν μέσω ισχυρών κερδοφοριών από εταιρείες όπως η BNP Paribas, η Lafarge, η BMW και η Danone, συμμετέχοντας στο πάρτι και η Wall Street, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα επισκίασαν τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων στην οικονομία.

Παρά τη δυναμική ανόδου των αγορών, ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος στην Ευρώπη εν όψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ και της ανακοίνωσης στοιχείων για τα αμερικανικά μισθολόγια εκτός του αγροτικού τομέα την Παρασκευή. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισε με άνοδο 1,1%, στις 1.341,2 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.932,10, υψηλότερα κατά 0,87%, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.026,25, αποκομίζοντας κέρδη 1,58%, και στη Φραγκφούρτη ο DAX στις 5.680,82, ενισχυμένος κατά 1,50%.

Τα κέρδη της BNP Paribas εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 31% κατά το β' τρίμηνο του έτους, καθώς έλαβαν ώθηση, μεταξύ άλλων, από την εξαγορά της ιταλικής Banca Nazionale del Lavoro.

Επίσης, πάνω από τις προβλέψεις κινήθηκαν και τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της BMW. Αναλυτικότερα, αυξήθηκαν στα 787 εκατ. ευρώ από 670 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας άνοδο 18%.

Οι ανοδικές τάσεις στη Wall Street καθοδηγήθηκαν από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα εταιρειών όπως η TimeWarner, η Procter & Gamble και η Cigna.

Τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα αντισταθμίζουν τους φόβους για αύξηση των επιτοκίων στις 8 Αυγούστου, καθώς μια σειρά εκθέσεων για την αμερικανική οικονομία που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα δημιούργησαν ενδείξεις για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

Οι επενδύτες στρέφουν την προσοχή τους στα κέρδη, καθώς αυτά ξεπερνούν σε μεγάλο ποσοστό τις εκτιμήσεις. Μέχρι προχθές, 71% των εισηγμένων στον S&P 500 ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Κατά το πρώτο τρίμηνο το ποσοστό αυτό ήταν 68%, ενώ από το 1992 ο αντίστοιχος μέσος όρος κυμαίνεται στο 57%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,17%, στις 1.569,65 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα