Aρχίζει την πληρωμή των 13 δισ. ευρώ στο Δουβλίνο η Apple

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 07:56
UPD:07:57
REUTERS/DADO RUVIC

A 3D printed Apple logo is seen in front of a displayed European Union flag in this illustration taken September 2, 2016. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Από τον Μάιο συμφώνησε να αρχίσει να καταβάλλει στο ιρλανδικό δημόσιο τα 13 δισ. ευρώ- πρόστιμο που της έχει επιβληθεί για μη καταβληθέντες φόρους από την Κομισίον- η Apple. Η κορυφαία, βάσει κεφαλαιοποίησης εταιρεία του πλανήτη εξακολουθεί να απορρίπτει, πάντως, την απόφαση, που έλαβε η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπό την Μαργκρέτε Φεστάγκερ το 2016 και περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο οποίο έχουν προσφύγει κατά της Κομισιόν τόσο η ίδια όσο και το Δουβλίνο. 

Βάσει της συμφωνίας η Apple θα καταβάλλει τον επόμενο μήνα μία μεγάλη δόση- το ακριβές ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί- και θα ακολουθήσουν δόσεις ύψους 1 δισ. ευρώ έκατση έως και το Σεπτέμβριο. Η ιρλανδική κυβέρνηση από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότι τα χρήματα θα επενδυθούν από διεθνείς εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, ώστε να διασφλίστεί ότι θα υπάρξει κάποιο κέρδος, σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανατρέψει τελικά την απόφαση της Κομισιόν και κρίνει ότι θα πρέπει να επιστραφούν. 

Υπενθυμίζεται ότι αγανακτισμένη από τις πολλαπλές καθυστερήσεις η κ. Φεστάγκερ προσέφυγε η ίδια τον περασμένο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του Δουβλίνου προκειμένου να το υποχρεώσει να αντακτήσει το ποσό. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα