Απειλές και κομματικές παρεμβάσεις στα Ταμεία καταγγέλλει ο Γ. Αλογοσκούφης

Οξύνεται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την πώληση της Εμπορικής
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2006 14:15
UPD:14:21

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις που φθάνουν στα όρια του εκφοβισμού, και απειλές σε μέλη διοικητικού συμβουλίου συγκεκριμένου ταμείου ώστε να μην προχωρήσουν στο θέμα της Εμπορικής, κατήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη για το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Αλογοσκούφης μίλησε για παρεμβάσεις μέρους της αντιπολίτευσης που παραπέμπουν σε παρακρατικές μεθόδους και τακτικές.

«Είχαμε», είπε, «καταγγελίες από μέλη διοικητικού συμβουλίου ταμείου ότι δέχθηκαν πιέσεις για να μην προχωρήσουν στο θέμα της Εμπορικής» και πρόσθεσε ότι «άνθρωποι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν»

Για πρωτοφανές κύμα πιέσεων προς τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων έκανε λόγο από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, η οποία κατέθεσε μαζί με άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό

Με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης συγκροτήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό, η οποία θα πραγματοποιήσει μέχρι τέλος Αυγούστου την πρώτη ουσιαστική συζήτησή της και θα παραδώσει την έκθεσή της για το ασφαλιστικό περίπου σε ένα χρόνο.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Νικόλαος Αναλυτής. Ως μέλη ορίστηκαν: Πλούταρχος Σακελάρης, πρόεδρος του συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Ευάγγελος Δημητρακάκης, πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και Γεώργιος Οικονόμου, μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος. Επίσης ως μέλη ορίστηκαν και οι Ιωάννης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης, Σωτήρης Ρεβύθης γενικός διευθυντής οικονομικής πολιτικής στο υπουργείο Οικονομίας, Αικατερίνη Γραμματίκα γενική διευθύντρια κοινωνικών ασφαλίσεων, Ανδρέας Καλογερόπουλος νομικός, Χάρης Κυριαζής, εκπρόσωπος του ΣΕΒ, Χαράλαμπος Κεφαλάς εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, και Γεώργιος Ρωμανιάς εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα