Eπιμένει η Takeda για τη Shire- πέμπτη προσφορά άνω των 60 δισ. δολαρίων

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 17:04
UPD:17:05
REUTERS/Suzanne Plunkett

FILE PHOTO: Vitamins made by Shire are displayed at a chemist's in northwest London, Britain July 11, 2014. REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo

Αποφασισμένη να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα deals στον φαρμακευτικό κλάδο εμφανίζεται η ιαπωνική εταιρεία Takeda. Παρά τα αλλεπάλληλα «όχι» από τη Shire, η Takeda επανήλθε σήμερα με νέα προσφορά, την πέμπτη κατά σειρά, σε μία προσπάθεια να πείσει τους μετόχους της βρετανικής εταιρείας, που έχει μεταφέρει την έδρα της στην Ιρλανδία. 

Η Shire επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε νέα προσφορά, την οποία, όπως είπε εξετάζει, αλλά καμία από τις δύο εταιρείες δεν αποκάλυψαν τους οικονομικούς όρους της. 

Η τελευταία προσφορά την περασμένη εβδομάδα ήταν 47 στερλίνες (65,51 δολ.) ανά μετοχή και αποτιμούσε την Shire στα 60,3 δισ. δολάρια. Η Shire είχε απορρίψει τις τρεις πρώτες προσφορές, επισημαίνοντας ότι υποτιμούν την αξία της. Για την τέταρτη δεν ήταν ξεκάθαρο εάν θεωρούσε το αντίτιμο ανεπαρκές, αν δεν ήταν ικανοποιημένη με το ποσοστό των μετρητών σε αυτό ή ήθελε άλλου είδους βελτιώσεις. 

Βάσει της βρετανικής νομοθεσίας η Takeda έχει περιθώριο έως την Τετάρτη να οριστικοποιήσει την επίσημη προσφορά της ή να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της εταιρείας. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς τελικά θα εξελιχθεί η υπόθεση. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα