Didi: Σχεδιάζει IPO με στόχο μία αποτίμηση 80 δισ. δολαρίων

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 14:01
UPD:14:09
Facebook/ Didi Chuxing

Έτοιμη να περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου εμφανίζεται η Didi Chuxing, γνώστη και ως «Uber της Κίνας». Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η κινεζική εταιρεία εκμίσθωσης οχημάτων μέσω τηλεφώνου βρίσκεται σε συνομιλίες για μία αρχική δημόσια εγγραφή, η οποία θα μπορούσε να της προσδώσει αξία έως και 80 δισ. δολαρίων. 

Όπως ανέφεραν πηγές στη WSJ η εταιρεία θα μπορούσε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, αλλά οι συνομιλίες με συμβούλους βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και έτσι δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Ο στόχος είναι η δημόσια εγγραφή να γίνει σε περίοδο ευνοϊκού περιβάλλοντος στις αγορές, ώστε να εξασφαλιστεί μία αποτίμηση ύψους 70 με 80 δισ. δολαρίων για την εταιρεία. Δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσό θα ήθελε η εταιρεία να αντλήσει από την εισαγωγή.  

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται την ώρα που  η Didi παρουσίασε τα σχέδιά της για επέκταση των υπηρεσιών της στο Μεξικό, όπου έχει ισχυρή παρουσία και η Uber, ενώ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί είσοδο και στην αγορά της Ταϊβάν. Στο παρελθόν έχει ενώσει δυναμεις με άλλες εταιρείες για ενίσχυση της παρουσίας της σε ξένες αγορές, αλλά αυτή τη φορά θα επιχειρήσει όπως φαίνεται να σταθεί αποκλειστικά στα δικά της πόδια. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η Didi Chuxing εξαγόρασε τις δραστηριότητες της Uber στην Κίνα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα