Deutsche Bank: Προς μεγάλες περικοπές θέσεων στις ΗΠΑ

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 10:54
UPD:10:56
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Μαζικές περικοπές θέσεων στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ φέρεται να σχεδιάζει η Deutsche Bank, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που προωθείται από τη διοίκηση της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, μία τέτοια κίνηση θα περιόριζε σημαντικά τις δαπάνες της τράπεζας, ενώ θα τη βοηθούσε να εξέλθει από έναν τομέα, στον οποίο έχει χάσει ανταγωνιστικότητα. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Κρίστιαν Ζέβινγκ, θα έχει έτσι τη δυνατότητα να εστιάσει σε άλλους τρόπους άντλησης εσόδων. 

Όπως ανέφεραν οι πηγές στο αμερικανικό πρακτορείο, η απόφαση θα μπορούσε να ανακοινωθεί ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, παράλληλα με την ανκαοίνωση ενός «μεγάλου πακέτου» αλλαγών στη μονάδα διαχείρισης χρεογράφων. Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις πάντως, καθώς το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα