Transifex: Μπόνους επαναπατρισμού σε Έλληνες, που θέλουν να επιστρέψουν

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 10:22
UPD:11:18
Facebook/ Transifex

Από την έντυπη έκδοση 

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Μετρητά ως 10.000 ευρώ προσφέρει ως κίνητρο επαναπατρισμού σε Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα η Transifex, μια από τις πρώτες ελληνικές startup, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έξι χρόνια και έχει επεκταθεί στη διεθνή αγορά.«Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex» αναφέρει χαρακτηριστικά στη «N» ο Δημήτρης Γλέζος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο ίδιος ίδρυσε την εταιρεία το 2012 στην Πάτρα και δύο χρόνια αργότερα είχε δημιουργήσει γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια με δραστηριότητα στην ανάπτυξη λογισμικού για τη μετάφραση προϊόντων και υπηρεσιών σε άλλες γλώσσες, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση πωλήσεων, μάρκετινγκ, οικονομικών και άλλων λειτουργιών της επιχείρησης. Σήμερα η Transifex έχει πελάτες όπως Atlassian, Eventbrite, StackOverflow, Vodafone, Beat και travelplanet24 και απασχολεί 36 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2018 θα προσληφθούν τουλάχιστον πέντε μηχανικοί λογισμικού, ενώ το 2019 αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα η συνολική επένδυση για μισθοδοσία των νεοπροσληφθέντων να φθάνει πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ μέχρι το 2019.

Ο κ. Γλέζος εκτιμά ότι η παραπάνω πρωτοβουλία θα βρει μιμητές συμβάλλοντας στην αναστροφή του φαινομένου brain drain που διογκώθηκε εν μέσω κρίσης - σύμφωνα με την Εndeavor, 200.000 Έλληνες κάτω των 35 ετών έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 2010 και 2013 κι από αυτούς σχεδόν τρεις στους τέσσερις κατείχαν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και υψηλές δεξιότητες. [SID:11853743]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα