Εως το τέλος του 2006 ενεργειακή συμφωνία με την Αλβανία

Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2006 20:08

«Ολοκληρώσαμε τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών Ελλάδος και Αλβανίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/03/1225011.htm και καταλήξαμε σε τρία σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις αναπτυξιακές και ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών. Πρώτον, συμφωνήσαμε, μέχρι το τέλος του χρόνου, να υπογράψουμε ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.

Δεύτερον, να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις δύο υπάρχουσες συμφωνίες στα θέματα έρευνας και τεχνολογίας, οικονομικής και βιομηχανικής συνεργασίας. Παράλληλα, εμπειρογνώμονες από τα δύο υπουργεία να εξετάσουν τα επιμέρους ζητήματα στενότερης συνεργασίας σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και κυρίως, τεχνικής βοήθειας προς την αλβανική πλευρά.

Τρίτον, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων να συναντηθούν με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας για να εξετάσουν επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν, ώστε αυτά να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, μετά τη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα