Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2006 09:44

ΧΩΡΙΣ τον ορισμό της επόμενης συνάντησης για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ολοκληρώθηκε η χθεσινή συζήτηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ) και της διοίκησης του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές και εξαιτίας του θέρους είναι άγνωστο το πότε θα επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ως μείζον θέμα παραμένει το αν θα συνδεθούν οι διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις (νέα συλλογική σύμβαση εργασίας) με τις αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, στο Γενικό Κανονισμό Εργασίας (ΓΚΠ).

Η άποψη που έχει επικρατήσει στην πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ (η άποψη δηλαδή όλων των παρατάξεων εκτός της ΔΑΚΕ) είναι ότι οι διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας δεν πρέπει να συνδεθούν με τον ΓΚΠ. Χθες, η ΔΑΚΕ διαχώρισε με σαφήνεια τη θέση της από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Στρατηγική

Με σχετική της ανακοίνωση, σημειώνει ότι η αλλαγή στρατηγικής που αποφάσισε η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ «μπορεί να δημιουργήσει αδιέξοδα και ίσως και τετελεσμένα», εννοώντας προφανώς πως η διοίκηση του Οργανισμού μπορεί να πείσει την κυβέρνηση να νομοθετήσει ένα νέο κανονισμό για τον ΟΤΕ όπως τον επιθυμεί.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών, η διοίκηση του Οργανισμού έχει προτείνει διετή σύμβαση με συνολική αύξηση 11,9% η οποία θα καταβληθεί ως εξής: 1\1\06 2,9%, 1\9\06 3%, 1\1\07 3% και 1\9\06 3%. Η ΟΜΕ - ΟΤΕ ξεκίνησε διεκδικώντας συνολική αύξηση στη διετία 18% και τώρα βρίσκεται στο 16%.

Σύμφωνα με παράγοντες της Ομοσπονδίας, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, αναμένεται μια απάντηση της διοίκησης για το κατά πόσον συνδέει τη σύμβαση εργασίας με τον ΓΚΠ, καθώς και μια πρότασή της για υπογραφή μονοετούς συλλογικής σύμβασης. Το πιθανότερο όμως είναι η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών να πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Αυγούστου.

Τ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα