Oι Κινέζοι μειώνουν κι άλλο την έκθεσή τους στην Deutsche Bank

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 11:38
UPD:11:39
REUTERS/Ralph Orlowski

A Deutsche Bank logo adorns a wall at the company's headquarters in Frankfurt, Germany June 9, 2015. REUTERS/Ralph Orlowski/File Photo

Η κινεζική HNA, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Deutsche Bank, περιορίζει το μερίδιο, που κατέχει στη γερμανική τράπεζα, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες και παρά το γεγονός ότι το Φεβρουάριο είχε διαβεβαιώσε πως δεν σχεδιάζει άλλη μείωση. Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί πλήρως. 

Όπως ανακονώθηκε σήμερα η συμμετοχή της HNA στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Bank μειώνεται στο 7,9% από 8,8%. «Εξαιτίας των υφιστάμενων συνθηκών στην αγορά αποφασίσαμε να μην ανανεώσουμε μέρος της χρηματοδοτικής δομής για το μερίδιό μας στην Deutsche Bank. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελαφρά μείωση του μεριδίου μας» ανέφερε εκπρόσωπος της HNA σε απάντησή του στο Bloomberg, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Η μείωση αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η HNA επιχειρεί να αντλήσει 16 δισ. δολάρια μέσω πώλησης ενεργητικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης στην Κίνα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα