Σολτς: Είμαστε κοντά σε μία συμφωνία

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 08:33
UPD:09:08
REUTERS/AARON P. BERNSTEIN

German Minister of Finance Olaf Scholz speaks during a panel entitled "Reforming the Euro Area: Views from Inside and Outside of Europe" during IMF spring meetings in Washington, U.S., April 19, 2018. REUTERS/Aaron P. Bernstein

Αισιοδοξία ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα οδηγηθεί «με καλό τρόπο» στη λήξη του, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς από την Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, τονίζοντας ότι άλλαξαν πολλά τα τελευταία χρόνια.  Προειδοποίησε ωστόσο ότι η λύση θα απαιτήσει πολλές εβδομάδες. 

Σε ανάλογη ανταπόκρισή της υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει σύντομα να σταθεί στα δικά της πόδια» η γερμανική εφημερίδα  Rheinische Post επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και άλλοι πιστωτές της Ελλάδας «προετοιμάζουν το τέλος του τελευταίου προγράμματος στήριξης», αλλά και ότι «στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης βρίσκεται η περαιτέρω σχέση με την Ελλάδα».

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά σε ένα κοινό συμπέρασμα», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα RP, ο Γερμανός υπουργός από την Ουάσιγκτον, o οποίος ωστόσο εμφανίστηκε να ακυρώνει τις προσδοκίες ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί στο Ecofin που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Σόφια. Η λύση θα απαιτήσει «πολλές ακόμη εβδομάδες» προειδοποίησε ο κ. Σολτς. 

 Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι χώρες της Ευρωζώνης εξακολουθούν να συγκρούονται με το ΔΝΤ, το οποίο αποτιμά την κατάσταση στην Ελλάδα λιγότερο αισιόδοξα, ενώ η γερμανική κυβέρνηση θα ήθελε το Ταμείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με κεφάλαια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ. «Με αυτό η νέα κυβέρνηση θα εκπλήρωνε μια υπόσχεση της προηγούμενης για παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Χωρίς αυτό το βήμα, μια κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή για νέα ελάφρυνση του χρέους θα είναι πιο δύσκολη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα