ΠΑΣΟΚ: Κύριος υπεύθυνος για την άνοδο του πληθωρισμού η κυβέρνηση

«Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ αναιρούν όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση»
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2006 13:54

Ακόμη και η ΕΣΥΕ έρχεται με την σημερινή ανακοίνωσή της να αναιρέσει αυτό που επί μέρες διαρρέει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή «για την έξαρση της ακρίβειας φταίνε μόνο τα καύσιμα και τα καρπούζια».

Αυτό αναφέρουν χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, και ο συντονιστής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του Κινήματος, Χρήστος Πρωτόπαπας, με αφορμή την αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούλιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/04/1225367.htm , επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνουν, «η ανακοίνωση της ΕΣΥΕ αποκαλύπτει ότι την μεγαλύτερη επιρροή στον τιμάριθμο που καλπάζει, την έχουν οι αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα (αύξηση 5,8%), και οι υπηρεσίες που αφορούν το νοικοκυριό, όπως τα ενοίκια και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (αύξηση 7%)».

Εξάλλου, σημειώνουν ότι «παρά τις αυξήσεις στα καύσιμα, ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παραμένει περίπου σταθερός, ενώ στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς από μήνα σε μήνα».

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση είναι η ίδια η κυβέρνηση, «με το ανατιμητικό κλίμα που δημιουργούν οι φοροεπιδρομές, και οι αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, καθώς και με την ανοχή της στην διευρυμένη κερδοσκοπία στα βασικά είδη κατανάλωσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα