Δριμεία αντίδραση ΓΣΕΕ για το εξώδικο Γκαργκάνα

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2006 14:38

«Ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ξεπέρασε πλέον κάθε όριο διοικητικής και λειτουργικής αυθαιρεσίας», υπογραμμίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ με αφορμή το εξώδικό που κοινοποίησε ο κ. Γκαργκάνας στους εκπροσώπους των εργαζομένων για το θέμα της πώλησης των μετοχών της Εμπορικής.

Όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, ο διοικητής της ΤτΕ, «από τη μία παρεμβαίνει στο δ.σ. του Ταμείου Συντάξεως της Τράπεζας της Ελλάδος, και ειδικότερα πιέζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, να αποφασίσουν την πώληση των μετοχών της Εμπορικής που κατέχει το ταμείο. Από την άλλη, κατά πρωτοφανή τρόπο εκδίδει δυσφημιστική ανακοίνωση - καταγγελία, κατά συνδικαλιστικής παράταξης (ΠΑΣΚΕ-Τ.Ε.), παρεμβαίνοντας έτσι με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο στην λειτουργία και δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος κατά παράβαση του Ν.1264/82 επιχειρώντας την τρομοκράτηση και φίμωση των συνδικαλιστών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Η ΓΣΕΕ καλεί τον κ. Γκαργκάνα να περιορίσει άμεσα το ρόλο και τη δράση του στα προβλεπόμενα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος. «Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών σε βάρος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας συνεχίζονται ανεξέλεγκτα, ο διοικητής της ΤτΕ θα πρέπει να περιοριστεί στο ελεγκτικό και εποπτικό του έργο», καταλήγει.

Με το εξώδικο ο διοικητής της ΤτΕ καλεί τους εκπροσώπους των ασφαλισμένων σε επαναληπτική συνεδρία του δ.σ. του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Τράπεζας της Ελλάδος για το θέμα της πώλησης των μετοχών της Εμπορικής, το οποίο δεν συζητήθηκε κατά την προγραμματισμένη χθεσινή σύγκλιση του δ.σ., που ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα