Τι βλέπουν τα γερμανικά ινστιτούτα για τον αντίκτυπο των δασμών

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 11:38
UPD:11:40
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

Η εξαίρεση, που έχει εξασφαλίσει η Ε.Ε. από τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ισχύει έως την 1η Μαΐου. 

Kαθησυχαστικά για τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν οι αμερικανικοί δασμοί στη γερμανική οικονομία εμφανίζονται τα οικονομικά ινστιτούτα της χώρας. Προειδοποιούν, ωστόσο, πως μία κλιμάκωση των εμπορικών αντιπαραθέσεων διεθνώς, θα μπορούσε να πυροδοτήσει σοβαρές αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. 

 Η εξαίρεση, που έχει εξασφαλίσει η Ε.Ε. από τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ισχύει έως την 1η Μαΐου. Εάν η προθεσμία εκπνεύσει, χωρίς να υπάρξει συμβιβαστική συμφωνία ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, οι δασμοί δεν θα καταφέρουν ουσιαστικό πλήγμα σττις γερμανικές εξαγωγές, εκτιμούν τα γερμανικά  οικονομικά ινστιτούτα σε έκθεσή τους. 

Επισημαίνουν ωστόσο πρέπει όλοι να κινηθούν στην κατεύθυνση μίας συμφωνίας, καθώς η όξυνση των πνευμάτων θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία, η οποία υπολογίζεται ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% φέτος και 2,0% το 2019.

Τα ινστιτούτα επεσήμαναν επίσης ότι η ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει να χάνει δυναμική.

ΠΗΓΗ: Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα