Πειραιώς: Προς πώληση το 9,88% της Αττικής Οδού

Εν αναμονή δεσμευτικών προσφορών
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 21:30
UPD:20/04/2018 02:46
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού 9,88% που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην εταιρεία-κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Η κοινοπραξία της Αττικής Οδού -στην οποία το μεγαλύτερο ποσοστό διατηρεί η Ελλάκτωρ (59,2%), με την J&P Άβαξ να κατέχει συνολικά 30,8% (εκ του οποίου 10% έχει η θυγατρική της ΕΤΕΘ)- έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης.

Τα πάντα, όπως παρατηρούν έγκυροι τραπεζικοί παράγοντες, αλλά και οι μέτοχοι της Αττικής Οδού, είναι θέμα τιμής. Το ενδεχόμενο ενδιαφέρον των νυν μετόχων της κοινοπραξίας θα καθοριστεί από το τίμημα των προσφορών των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Η καλύτερη προσφορά θα τεθεί υπ’ όψιν των μετόχων της κοινοπραξίας. Αν ενδιαφέρονται να πληρώσουν ίσο τίμημα, θα αποκτήσουν το ποσοστό. Αν όχι, τότε το ποσοστό θα καταλήξει σε όποιον θα δώσει την καλύτερη προσφορά. Κάθε μέτοχος της κοινοπραξίας, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον, θα αποκτήσει μερίδιο στο 9,88% με βάση το ποσοστό του στην κοινοπραξία.

Το 2016 (τελευταία ετήσια δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία για τον αυτοκινητόδρομο) η εταιρεία της Αττικής Οδού είχε έσοδα 171,2 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 44,4 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω χρήση διένειμε στους μετόχους της μέρισμα 69,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα διαθέσιμά της ανήλθαν σε 181,7 εκατ. ευρώ.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα