Εικόνα σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 14:10
UPD:14:11
REUTERS/STAFF

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους δείκτες να παρουσιάζουν εξαιρετικά περιορισμένες μεταβολές και τον όγκο των συναλλαγών να διατηρείται σε μέτρια επίπεδα. Στη ζυγαριά των επενδυτών μπαίνουν από τη μία τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων και από την άλλη η εντεινόμενη αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές και εμπορικές αντιπαραθέσεις και οι προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών για τον αντίκτυπο, που αυτές θα μπορούσαν να έχουν στην παγκόσμια οικονομία. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έχει κινηθεί σήμερα μεταξύ -0,2% και +0,2% κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης. Λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει οριακή άνοδο (0,06%) στις 380,98 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος είναι ο DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ ελαφρά κέρδη παρουσιάζουν CAC 40 στο Παρίσι και FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Σε επίπεδο εταιρειών, μεταξύ των πρωταγωνιστών της ημέρας η Danone, με τη μετοχή της να ενισχύεται 3,4%, καθώς οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο ήταν καλύτερες των προβλέψεων, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για βρεφικές τροφές από την Κίνα. Άνοδο της τάξης του 5% παρουσιάζε επίσης η Mediclinic, χάρη στις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, ενώ κέρδη 4% παρουσιάζει και η Vopak χάρη στις ενθαρρυντικές προβλέψεις της για το 2019. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης, σε μία ήσυχη συνεδρίαση, υποχωρεί ελαφρά (0,19%), παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 835 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 27,4 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα