Δυναμική αύξηση των εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων το πρώτο δίμηνο

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 12:50
UPD:12:52
ICON/ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), το πρώτο δίμηνο του έτους η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων αυξήθηκε 14,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 113 εκατ. ευρώ. 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το 2018 για τις εξαγωγές των ελληνικών ενδυματών. Η ζήτηση το πρώτο δίμηνο του έτους ήταν έντονη τόσο για τα έτοιμα ενδύματα όσο και για την πρωτογενή παραγωγή βαμβακιού. 

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), το πρώτο δίμηνο του έτους η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων αυξήθηκε 14,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 113 εκατ. ευρώ. Η καλή πορεία αποτελεί συνέχεια του 2017, έτος κατά το οποίο οι εξαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν 11,2% στα 606 εκατ. ευρώ, στην καλύτερη επίδοση από το 2011. 

Θετικά ξεκίνησαν επίσης οι εξαγωγές και της κλωστοϋφαντουργίας, καταγράφοντας αύξηση 4,8% το πρώτο δίμηνο του 2018. Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης– κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού), κατέγραψαν αύξηση 6,7% στα 251 εκατ. ευρώ έναντι 235 την αντίστοιχη περίοδο του 2017. 

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ «η πορεία των εξαγωγών ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερη εάν υπήρχε βούληση και σχέδιο υποστήριξης του κλάδου από την Πολιτεία, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα