Salzgitter: Σχέδιο πώλησης μεριδίου της Vallourec, άνοδος των μετοχών

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 11:37

ΑΝΟΔΟ, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων, σημείωσαν οι μετοχές της Salzgitter AG, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ατσαλιού της Γερμανίας, μετά την ανακοίνωση για την πώληση μεριδίου 17% που κατέχει στην γαλλική εταιρεία κατασκευής αγωγών, Vallourec SA, με στόχο την άντληση ρευστού για εξαγορές.

Η Salzgitter, η οποία πήρε το όνομά της από την πόλη στην οποία εδρεύει, θα πουλήσει 1,2 δισ. ευρώ (1,5 δισ. δολ.) μετοχών της Vallourec και 350 εκατ. ευρώ ανταλλάξιμων ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε χθες πρόσωπο που ασχολείται με την πώληση. Η Salzgitter ενδέχεται να πουλήσει τις μετοχές από 155 έως 163 ευρώ η μία, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι μετοχές της Salzgitter σημείωσαν άνοδο 3,79 ευρώ, ποσοστό 6,1%, φθάνοντας στα 65,90 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 65,47 ευρώ η μία στις 9:09 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Η μεγαλύτερη άνοδος των μετοχών της εταιρείας, πριν από τη σημερινή, σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου, όταν σημείωσαν άνοδο 6,2%. Οι μετοχές της Vallourec, που κατασκευάζει ατσάλινους αγωγούς για τη βιομηχανία πετρελαιοειδών, υποχώρησαν 6,5 ευρώ, ποσοστό 4%, φθάνοντας στα 158 ευρώ η μία στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα