Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η απασχόληση- μεγάλη αύξηση μισθών

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 11:59
UPD:12:00
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Σε επίπεδα ρεκόρ έχει ανέλθει το ποσοστό της απασχόλησης στη Βρετανία, ενώ οι μισθοί καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2015. Τα άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα από την αγορά εργασίας σηματοδοτούν αισθητή άμβλυνση των πιέσεων για τα νοικοκυριά της χώρας, που όμως έχουν να αντιμετωπίσουν ένα εμπόδιο: τον υψηλό πληθωρισμό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας, το τρίμηνο Δεκεμβρίου- Φεβρουαρίου οι μισθοί παρουσίασαν αύξηση 2,8%, τη μεγαλύτερη εδώ και τρία χρόνια. Στο ίδιο διάστημα ο πληθωρισμός ήταν, ωστόσο, ελαφρώς υψηλότερος, στο 2,9%.  

Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε το συγκεκριμένο τρίμηνο στο 4,2%, τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1975 και εντός του επίσημου στόχου της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων το Μάιο. Προστέθηκαν 55.000 νέες θέσεις ανεβάζοντας τον αριθμό των απασχολούμενων στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. 

Μόνο το Φεβρουάριο το ποσοστό της ανεργίας ήταν στο 4% και ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 16.000 στα 1,42 εκατομμύρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα