Fraport: Στα ύψη τα κέρδη μετά το Μουντιάλ

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 12:24

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο από το 53% που προβλεπόταν, εμφάνισαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας Fraport AG, ιδιοκτήτριας του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης, μετά την επίσκεψη των φιλάθλων στη Γερμανία για την παρακολούθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον Ιούνιο.

Τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης θα αυξηθούν πλέον του 10%, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Stefan Schulte. Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 69 εκατ. ευρώ (89 εκατ. δολ.) από 45,1 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, αποτέλεσμα και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 5,5%, στα 549,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Fraport.

H επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης θα αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό φέτος από ρυθμό 1,3% που ήταν το πρώτο εξάμηνο και οι πωλήσεις θα αυξηθούν μαζί με αυτήν, είπε ο Schulte, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη θα αυξηθούν από 4% έως 5% φέτος, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι μετοχές της Fraport υποχώρησαν έως 50 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 57 ευρώ η μία στις 9:21 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 27%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της να ανέρχεται σε 5,2 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Wilhelm Bender, είπε τον Μάϊο ότι το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει περίπου 2% περισσότερους επιβάτες φέτος. Η επιβατική κίνηση το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε 3,3%, αποτέλεσμα του Μουντιάλ. Ωστόσο δεν ανέκαμψε πλήρως από τη μείωση του 1,1% που σημείωσε το πρώτο τρίμηνο, καθώς πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τον χειμώνα, είπε ο Schulte.

Το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, μετά το Heathrow του Λονδίνου της BAA Plc και του Charles de Gaulle στο Παρίσι. Η επιβατική κίνηση και στα έξι αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων σε τρεις άλλες γερμανικές πόλεις, καθώς και στην Τουρκία, αυξήθηκαν 4,6% το περασμένο τρίμηνο. Η εταιρεία, αυξάνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και έχει συμβόλαια διοίκησης για αεροδρόμια στο Κάϊρο και στο Ν. Δελχί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα