Tesla: Παγώνει για λίγες ημέρες την παραγωγή του Model 3

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 08:08
UPD:08:09
EPA/TESLA / HANDOUT

Η Tesla αναστέλει για λίγες ημέρες την παραγωγή του Model 3, του πλέον προσιτού οικονομικά και μάλλον πιο σημαντικού για το μέλλον της, μοντέλου, με τον ιδρυτή της Ίλον Μασκ, να παραδέχεται λάθη. 

Σύμφωνα με το Buzzfeed η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι το «πάγωμα» στην παραγωγή θα κρατήσει τέσσερις έως πέντε ημέρες. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Στόχος είναι να βελτιωθούν τα συστήματα αυτοματοποίησης τόσο στα εργοστάσια των οχημάτων όσο και σε εκείνα των μπαταριών. Όπως ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα κάποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν υποχρεωτική άδεια για εκείνες τις ημέρες και άλλοι θα αξιοποιηθούν σε άλλες γραμμές παραγωγής. 

Το ολιγοήμερο κλείσιμο των εργοστασίων έρχεται μία εβδομάδα μετά την διαβεβαίωση του Μασκ ότι η εταιρεία μπορεί να διατηρήσει την παραγωγή στα επίπεδα των 2.000 Model 3 την εβδομάδα. Το πρώτο τρίμηνο του έτους η Tesla κατασκεύασε 9.766 οχήματα Model 3, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι το ολιγοήμερο κλείσιμο των εργοστασίων το Φεβρουάριο, για αναβάθμιση του εξοπλισμού, την βοήθησε να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής. 

ΠΗΓΗ: Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα