Deutsche Bank: Προσομοίωση ρευστοποίησης του επενδυτικού βραχίονα ζήτησε η ΕΚΤ

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 15:42
UPD:16:04
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Να προχωρήσει σε προσομοίωση ρευστοποίησης του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής κάλεσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Deutsche Bank, προκειμένου να υπολογίσει πόσο θα της στοίχιζε μία τέτοια κίνηση. 

Ο οικονομικός διευθυντής Τζέιμς φον Μόλτκε δήλωσε στο Bloomberg πως δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, καθώς μοντέλα προσομοίωσης για τη ρευστοποίηση διαφόρων μονάδων έχουν όλες οι τράπεζες και πραγματοποιούν τέτοιες ασκήσεις ανά καιρούς. Ωστόσο η διαφορά αυτή τη φορά, όπως εξήγησε, είναι ότι η άσκηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρόσθεσε ότι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και έχει ευρύτερη έκταση από προηγούμενες, που έχουν γίνει από βρετανικές και αμερικανικές εποπτικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η Deutsche Bank είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα, που δέχεται αίτημα για τέτοια άσκηση. Η ΕΚΤ, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. Σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρκέστηκε μόνο να επισημάνει πως «η κεντρική τράπεζα δεν παρεμβαίνει σε αποφάσεις για τα επιχειρησιακά μοντέλα των τραπεζών».  

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και το πρακτορείο Reuters, που ανέφεραν ότι ο εποπτικός μηχασνισμός της ΕΚΤ θέλει να δει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην κεφαλαιακή βάση από μία έξοδο της τράπεζας από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα