Εθνική μακροχρόνια στρατηγική για τη βρώσιμη ελιά

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2006 16:10

Ευρεία σύσκεψη με θέμα: «Τη χάραξη εθνικής μακροχρόνιας στρατηγικής για τη βρώσιμη ελιά και τον συντονισμό των προσπαθειών για την απορρόφηση των αποθεμάτων εσοδείας 2005-2006», πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρου Κοντού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αφού αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Να ενταχθεί το προϊόν σε προγράμματα προβολής του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει εγκρίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Να καταβληθούν προσπάθειες αύξησης των ποσοτήτων ελληνικής βρώσιμης ελιάς που καταναλώνονται από την ελληνική αστυνομία, τον στρατό και τα νοσοκομεία της χώρας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Δημοσίας Τάξεως, Εθνικής ¶μυνας και Υγείας.

- Να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2006 σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά οι δράσεις που θα αναπτυχθούν για την διάθεση της παραγωγής του προϊόντος εσοδείας 2006-2007.

- Σε συνεργασία με τους φορείς του κλάδου να χαραχθεί εθνική μακροχρόνια στρατηγική για τη βρώσιμη ελιά, με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος και την ενίσχυση της προσπάθειας για αύξηση της διάθεσης του στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα