Το νέο «οπλοστάσιο» της ΑΑΔΕ

Οργανωτική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Αρχής, με στόχο την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 10:39
UPD:10:39
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Σε οργανωτική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του ρόλου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙΠΑΕΕ) και των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) προέβη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Το «οπλοστάσιο» των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ έχει εμπλουτιστεί επιπλέον με τα στοιχεία των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, που διατηρούν σε περίπου 120 χώρες Έλληνες φορολογούμενοι. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανταλλαγής πληροφοριών, οι συγκεκριμένες χώρες έχουν αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο να τροφοδοτούν την ΑΑΔΕ και άλλες ελεγκτικές αρχές, με τις κινήσεις των λογαριασμών των Ελλήνων στις τράπεζες του εξωτερικού. Τα στοιχεία των λογαριασμών διασταυρώνονται με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων και αν υπάρχουν δυσαρμονίες τότε οι υπόχρεοι καλούνται για έλεγχο.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα