Carlsberg: Διπλάσια κέρδη το τρίμηνο

Πρόβλεψη για υψηλότερες πωλήσεις το έτος
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 12:12

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η παραγωγός της μπύρας Tuborg, Carlsberg A/S, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του joint venture της στη Ρωσία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,27 δισ. κορώνες (220 εκατ. δολ.) από 633 εκατ. κορώνες το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Δανία, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της ζυθοποιΐας θα ήταν 1,11 δισ. κορώνες. Τα κέρδη, περιλαμβάνουν έκτακτα έσοδα, που ανέρχονται σε 498 εκατ. κορώνες και τα οποία προήλθαν κυρίως από την πώληση μεριδίου στην Hite Brewery Co. της Ν. Κορέας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τις τέσσερις εβδομάδες έως και τις 9 Ιουλίου στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την άνοδο των θερμοκρασιών στη Δυτική Ευρώπη την ίδια χρονική περίοδο, αύξησαν τις πωλήσεις της Carlsberg και των ανταγωνιστριών της, όπως της Scottish & Newcastle Plc. Η Carlsberg κλείνει εργοστάσια σε αγορές που δεν αναπτύσσονται, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη και μετακινείται σε αγορές όπως η Ρωσία και η Ασία, για να αυξήσει την κερδοφορία της.

Η Carlsberg, που παρήγαγε την πρώτη της μπύρα το 1847, προβλέπει ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα αυξηθούν κατά 200 εκατ. κορώνες, στα περίπου 3,75 δισ. κορώνες, ενώ ο στόχος για τα καθαρά της κέρδη είναι το 1,8 δισ. κορώνες, υψηλότερος κατά 150 εκατ. κορώνες. Τον Ιούνιο, η Carlsberg ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,65 δισ. κορώνες. Το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9,8%, στα 11,4 δισ. κορώνες.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 14 κορώνες, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στις 449 κορώνες η μία στην Κοπεγχάγη και διαπραγματεύθηκαν στις 442 κορώνες η μία, στις 9:31 π.μ., τοπική ώρα. Συνολικά πέρυσι σημείωσαν άνοδο 34%, περίπου τη διπλάσια από την αντίστοιχη που σημείωσαν οι μετοχές των 38 εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Beverages Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα