Deutsche Telekom: Μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για φέτος και το 2007
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 09:14

ΜΕΙΩΣΗ 14% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG, μετά την απώλεια των παραδοσιακών πελατών σταθερής τηλεφωνίας. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις του 2006 και του 2007, επικαλούμενη τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,01 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ. από 1,7 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 2,6%, φθάνοντας στα 15,1 δισ. ευρώ. Για το 2006 η Deutsche Telekom αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη των λειτουργικών της κερδών κατά 7,2%.

Η Deutsche Telekom όπως η France Telecom SA και η Swisscom AG, λέει ότι οι προβλέψεις για τα κέρδη ήταν πολύ αισιόδοξες, καθώς τα πρώην μονοπώλια της Ευρώπης αγωνίζονται να σταματήσουν τους καταναλωτές από την στροφή που κάνουν προς φθηνότερα τηλέφωνα και εταιρείες παροχής Internet. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Kai-Uwe Ricke αναθεώρησε τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα του σκέλους σταθερής τηλεφωνίας για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 14% και είχαν την τέταρτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 24 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Telecommunication Services Index. Χθες στη Φραγκφούρτη παρέμειναν αμετάβλητες, στα 12,08 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα