Μεγάλες απώλειες για τις μετοχές της British και άλλων αεροπορικών εταιρειών

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 11:21

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της British Airways Plc και των άλλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, μετά την ανακοίνωση της Βρετανίας, ότι ματαίωσε σχέδιο για εκρήξεις σε αεροσκάφη με προορισμό τις ΗΠΑ κατά της πτήσεις.

Οι μετοχές της British Airways, υποχώρησαν έως 5,2% και βρισκόντουσαν 4,5% χαμηλότερα στις 372,5 πένες η μία στις 8:41 π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Lufthansa AG σημείωναν απώλειες 2,9%, φθάνοντας στα 14,23 ευρώ η μία και οι μετοχές της Air France- KLM υποχώρησαν σε ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 19,35 ευρώ η μία. Οι μετοχές της Ryanair Holdings Plc σημείωσαν απώλειες 4%, φθάνοντας στα 7,25 ευρώ η μία.

Η Lufthansa και η ισπανική Iberia Lineas Aereas de Espana SA, ματαίωσαν τις πτήσεις τους στη Βρετανία μέχρι το μεσημέρι. Η Lufthansa θα πραγματοποιούσε σήμερα 56 πτήσεις συνολικά μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας.

Η KLM, ματαίωσε τρεις πτήσεις στη Βρετανία από το Αμστερνταμ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, ματαίωσαν όλες τις πτήσεις στα αεροδρόμια του Λονδίνου και του Μάντσεστερ, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.

Οι μετοχές της ισπανικής εταιρείας Grupo Ferrovial SA, υποχώρησαν έως 4,8% και βρισκόντουσαν 2,7%, στα 60,60 ευρώ η μία. Η ΒΑΑ διαχειρίζεται τα κύρια αεροδρόμια της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου του Heathrow και του Gatwick.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα